Du är här

Effektiv och skräddarsydd missbruksbehandling

På Selfhelp kan vi erbjuda en heltäckande vårdkedja som fungerar. Från avgiftning och utredning till behandling i öppen- och slutenvård. Öppen dygnet runt. 

Vi drar nytta av den lilla organisationens möjlighet till personliga bemötanden samtidigt som vi kan erbjuda flexibilitet och flera olika behandlingsformer. All vår behandling bygger på 12 stegsprogrammet.

I Söderhamn finns vårt behandlingshem med internatsbehandling och abstinensavdelning.
I Stockholm finns vår öppenvårdsenhet där vi också bedriver en omfattande utredningsverksamhet.

 

Abstinensbehandling

På Selfhelp i Söderhamn kan vi erbjuda medicinsk abstinensbehandling för patienter från hela landet. Vår abstinensavdelning är bemannad dygnet runt.
- Läs mer om abstinensbehandling.

 

Behandling

På Selfhelp kan vi erbjuda öppenvårdsbehandling och internatsbehandling. All vår behandling bygger på tolvstegsprogrammet.
- Läs mer om behandling

Öppenvård

På Selfhelps öppenvårdsmottagning arbetar vi med patienten i centrum. Vår välutbildade personal tar emot klienter både från arbetslivet och Socialtjänsten.

Slutenvård

På vårt behandlingshem arbetar vi med ett manualbaserat tolvstegsprogram. Vi är ett av Sveriges största behandlingshem och har en egen abstinensavdelning.

Beroendebehandling med läkemedel

På Selfhelp i Söderhamn kan vi erbjuda en unik kombination av läkemedelsassisterad underhållsbehandling och 12 stegsprogram.

 

Efterbehandling

Det är i eftervården som patienten lär sig att leva långsiktigt utan alkohol och droger. Vi har därför satsat extra på denna del av behandlingen.
- Läs mer om efterbehandling

 

Neuropsykiatrisk utredning

Behöver du en kartläggning av din klients symptom vid samsjuklighet? Vår neuropsykiatriska utredning gör det möjligt att skräddarsy behandling och medicinering.
- Läs mer om neuropsykiatrisk utredning

 

Multiutredning

Är du osäker på hur allvarliga problem din anställde har? Börja med en grundlig undersökning. Multiutredningen bygger på flera olika forskningsbaserade verktyg.
- Läs mer om multiutredning